Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.)

Δελτίο Τύπου Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. - Για την «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα

E-mail Εκτύπωση PDF

Δελτίο Τύπου Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.

(Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Κυκλάδων)

Για την «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) αναφορικά την «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, απέστειλε έγγραφο προς τους αρμόδιουςφορείς (Διοίκηση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές παρατάξεις, επικεφαλής νέωνσυνδυασμών, βουλευτές Νοτίου Αιγαίου) ζητώντας ενημέρωση για τις θέσεις τους, τιςπροθέσεις και τις ενέργειές τους.

Ο νόμος αυτός, όπως προκύπτει και από την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα (άρθρο 5, άρθρο 25 και 103) και την «αρχή της αξιοκρατίας», όσο και σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Ελληνικών δικαστηρίων. Ειδικότερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιβαίνει και το άρθρο 106 του Συντάγματος που προβλέπει ειδική μέριμνα για τις νησιώτικες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δομικά μειονεκτήματα που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Δεδομένη για εμάς είναι η πραγματική και υποβόσκουσα θέση της Κυβέρνησης με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Και στην περίπτωση της Π.Ν.Αι. τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη λειτουργία της. Για τον λόγο αυτό τονίζεται η σημαντική υποστελέχωση που παρατηρείται από την διαρκή συρρίκνωση του προσωπικού, καθώς υπηρετούν σήμερα 450 υπάλληλοι, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 650 υπάλληλοι, σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και η οποία θέτει σε κίνδυνο την ομαλή παροχή πλήθους Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ζητάμε να υπάρχει έγκαιρη δράση και ενέργειες για την έγκριση του Οργανισμού της Περιφέρειας που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και βέβαια η υποχρεωτική αξιολόγηση του 15% των υπαλλήλων με βάση το νέο νόμο ως «κακών» και υποψήφιων για διαθεσιμότητα και απόλυση, όχι μόνο δεν θα βελτιώσει τη Δημόσια διοίκηση αλλά θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Θέση μας είναι ότι η αξιολόγηση πρέπει να έχει σαν στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας διοίκησης και όχι αύξηση άδικων απολύσεων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από αυτές.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αποδοκιμάσουν την επικείμενη εφαρμογή της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης» και να σταθούν στο πλάι μας για την ανατροπή της, για μια αξιολόγηση σύμφωνη με τις ήδη κατατεθειμένες εδώ και χρόνια προτάσεις της ΑΔΕΔΥ και όχι «αξιολόγηση» ενταγμένη στην περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και τη δημιουργία μιας νέας τεράστιας δεξαμενής υπό απόλυση υπαλλήλων σύμφωνα με την πολιτική της συγκυβέρνησης και τις επιταγές της τρόϊκας. Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, να γίνει παρέμβαση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και να προσφύγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά της συνταγματικότητας του μέτρου αυτού στο Σ.τ.Ε. και στα αρμόδια δικαστήρια όπως έγινε και με τις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Τέλος καλούμε τους επικεφαλής των παρατάξεων του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και τους επικεφαλής των νέων παρατάξεων σε άμεση συνάντηση και ενημέρωση από τον Σύλλογο μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τ.Υ. Τ.Υ.

Οδυσσέας Ευθυμίου Θανάσης Δρόσος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014 10:43

Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄ 161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ν.π.δ.δ.

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ερμηνευτική εγκύκλιος του Ν.4250/2014 με θέμα 'Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄ 161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ν.π.δ.δ.' στο πρόγραμμα Διαύγεια 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014 12:11

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

αρ. πρωτ. : 141

Ερμούπολη : 07-04-2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ως εδώ! Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς καταρρέει και αποσυντίθεται δυναμώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Επιχειρούν να ισοπεδώσουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, να εξαφανίσουν τα υπολείμματα του εργατικού δικαίου και να μετατρέψουν την ελληνική κοινωνία σε εργασιακή και οικονομική έρημο.

Αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν την επίσημη ανεργία στο 28% και στους νέους στο 60%, επέβαλαν απολύσεις και στο δημόσιο τομέα μόνο για ιδεολογικούς, όπως παραδέχθηκαν λόγους, στέλνοντας μήνυμα ότι η σταθερή και μόνιμη εργασία είναι βασικός τους στόχος, καταρράκωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται τώρα να θεσμοθετήσουν με το επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο μια νέα σειρά από βάρβαρα μέτρα.

Αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη μείωση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση τριετιών, επέκταση του σκλαβοπάζαρου της ενοικίασης των εργαζομένων, κατάργηση κοινωνικών πόρων των Ταμείων, απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, σκανδαλώδες «ξεπούλημα» σε εξευτελιστικές τιμές των τραπεζών και των «φιλέτων» του δημοσίου (όπως το Ελληνικό). Όλα αυτά σε συνδυασμό με το Νόμο Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση» που το μόνο που θα φέρει είναι ακόμη περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά τη νησιωτικότητα που προβλέπεται και από το άρθρο 101 του Συντάγματος την έλαβαν «σοβαρά» υπόψη τους, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου. Η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η εκχώρηση του στους ιδιώτες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση/

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που μετατρέπει την χώρα μας σε αποικία χρέους και χώρα ανέργων και υποαμοιβόμενων, είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να πετύχουμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Οι αγώνες όλων των εργαζομένων, μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την θηλιά του χρέους και των μνημονίων, για μια κοινωνία δημοκρατική και δίκαιη, όπου θα κυριαρχούν οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι η καταστροφική βουλιμία του κεφαλαίου.

Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε, ή εμείς ή αυτοί.

Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες..

Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.

Κατάργηση του Νόμου Μητσοτάκη για την «αξιολόγηση», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις

Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Όχι στα ΣΔΙΤ και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες

Εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα

Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.

Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διαγραφή του χρέους

Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων

Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων - κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4 ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:30πμ (ΣΥΡΟΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ Π.Ε. ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Οδυσσέας Ευθυμίου                                       Θανάσης Δρόσος  


Νομική υποστήριξη υπαλλήλων και αιρετών δήμων και περιφερειών

E-mail Εκτύπωση PDF

Αριθ. πρωτ.: 35379/2013/17.3.2014

Νομική υποστήριξη αιρετών δήμων και περιφερειών

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 35379/ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ 

Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 27 
Τ.Κ.: 10183 Αθήνα
Πληροφορίες : Κίμων Σιδηρόπουλος
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τηλέφωνο : 213-1364321
FAX : 213-1364383

ΘΕΜΑ: Νομική υποστήριξη αιρετών δήμων και περιφερειών

Η νομική υποστήριξη, που εισάγεται με το άρθρο 51, του Ν. 3979/2011, των αιρετών των δήμων και των περιφερειών, ενώπιον των δικαστηρίων και των δικαστικών αρχών, όταν διώκονται ποινικώς, εξαιτίας της άσκησης των καθηκόντων τους, αποτελεί ένα δικαίωμα που συμβάλλει στην απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και στην προαγωγή των πρωτοβουλιών τους και λήψης αποφάσεων, που ο ρόλος τους απαιτεί.

Έως την ισχύ της ρύθμισης του άρθρου 51 του Ν. 3979/2011 (δηλαδή, έως τις 16.6.2011, ημερομηνία δημοσίευσης του υπ’ αριθμ. 138 φύλλου, Α τεύχος του 2011), με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 244, παρ. 5, περ. στ του Ν. 3852/ 2010, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης δεν απολάμβαναν το δικαίωμα στη νομική αυτή υποστήριξη (βλ. υπ’ αριθμ. 104/2003 ατομική γνωμοδότηση του Νομικού συμβούλου στο Υπουργείο Εσωτερικών).

Για την ορθή εφαρμογή της ρύθμισης αυτής (άρθρο 51, Ν. 3979/ 2011) σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

I. Κείμενο ρύθμισης
Άρθρο 51, ν. 3979/ 2011, όπως ισχύει

Νομική υποστήριξη υπαλλήλων και αιρετών δήμων και περιφερειών
«Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται στη νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, όταν διώκονται ποινικώς για αδικήματα, που τους αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Οι υπάλληλοι στερούνται της νομικής κάλυψης, στην περίπτωση που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας. Η εκπροσώπηση συντελείται από δικηγόρο του δήμου ή της περιφέρειας, μετά από αίτηση του υπαλλήλου προς τον οικείο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ύστερα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής και θετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια έμμισθη εντολή η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του ν.3852/2010, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών.» 

II. Θέματα εφαρμογής της ρύθμισης
i. πεδίο εφαρμογής

Στο πεδίο εφαρμογή της ρύθμισης αυτής εμπίπτουν οι αιρετοί των δήμων (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, πρόεδροι συμβουλίων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων) και των περιφερειών (περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες- άμεσα εκλεγόμενοι και ορισμένοι με πράξη του περιφερειάρχη- και περιφερειακοί σύμβουλοι).

Οι ανωτέρω αιρετοί απολαμβάνουν τη νομική υποστήριξη των δήμων ή των περιφερειών σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, εφόσον: α) έχουν ή είχαν την ιδιότητα του αιρετού δήμου ή περιφέρειας και, σωρευτικά, β) διέπραξαν το αδίκημα για το οποίο διώκοντα ποινικά, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

ii. αντικείμενο της νομικής υποστήριξης

Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης απολαμβάνουν το δικαίωμα στη νομική υποστήριξή τους από τους δήμους ή τις περιφέρειας όπου έχουν εκλεγεί, μόνο στις περιπτώσεις ποινικής τους δίωξης. Δεν απολαμβάνουν, επομένως, το δικαίωμα αυτό στις περιπτώσεις αστικής ή πειθαρχικής τους δίωξης.

Επιπροσθέτως των ανωτέρω, τα διωκόμενα ποινικώς αδικήματα πρέπει να τελούν σε αιτιώδη συνάφεια με την άσκηση των καθηκόντων τους ως αιρετών, δηλαδή αφορούν πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν εντός του πλαισίου που διαγράφουν οι νόμοι και οι κανονιστικές αποφάσεις για την εφαρμογή μίας προβλεπόμενης αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότερη περίπτωση αποτελεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των αιρετών της αυτοδιοίκησης συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους οργάνου του δήμου ή της περιφέρειας, καθώς και κατόπιν έκθεσης από αρμόδια δημόσια αρχή (Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κ.ά.). Εφόσον υποβληθεί καταγγελία ή πρισματική έκθεση από τα όργανα αυτά και, ακολούθως, ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε ο διωκόμενος αιρετός δεν απολαμβάνει το δικαίωμα της νομικής υποστήριξης του άρθρου 51 του Ν. 3979/2011.

iii. διαδικασία νομικής υποστήριξης

Η εκπροσώπηση των αιρετών συντελείται από δικηγόρο του δήμου ή της περιφέρειας, μετά από α) αίτησή του προς τον οικείο δήμαρχο ή περιφερειάρχη, ύστερα από β) απόφαση της οικονομικής επιτροπής και γ) θετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου ή της περιφέρειας.

Η νομική υπηρεσία του δήμου ή της περιφέρειας οφείλει να προβεί σε, κατ’ αρχήν, έλεγχο της δικογραφίας και να αναφέρει τους λόγους που άγουν στην νομική υποστήριξη του αιρετού.

Σε περίπτωση έκδοσης αρνητικής αιτιολογημένης εισήγησης από τη Νομική Υπηρεσία λόγω βασιμότητας άσκησης της ποινικής δίωξης, κατά την κυριαρχική της κρίση, δεν μπορεί να παρασχεθεί νομική υποστήριξη στον αιρετό.

Η εκπροσώπηση γίνεται από δικηγόρο της νομικής υπηρεσίας του δήμου ή της περιφέρειας, και σε περίπτωση που δεν υπηρετεί δικηγόρος με πάγια έμμισθη εντολή στο δήμο ή την περιφέρεια, η εκπροσώπηση γίνεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 176 του ν.3852/2010, αντίστοιχα.

Παρακαλούμε για την κοινοποίηση της παρούσας στους δήμους και τις περιφέρειες της χωρικής σας αρμοδιότητας για ενημέρωσή τους και τήρηση των διαλαμβανομένων σε αυτή.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Γιάννης Μιχελάκης

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 04 Απρίλιος 2014 09:54

Απόψεις και ζητήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) προς τον πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α. Αλέξη Τσίπρα

E-mail Εκτύπωση PDF

WWW.SYNANK.GR
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Α.Π. :
Ερμούπολη : 01-04-2014

Θέμα : Απόψεις και ζητήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) προς τον πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α. Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά : Η από 28-03-2014 πρόσκληση.

Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής πρόσκλησης, θα θέλαμε να καταθέσουμε και γραπτά τις απόψεις του Συλλόγου μας.
Αναλυτικά έχουν ως εξής:

1. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρατηρείται τρομερή υποστελέχωση υπηρεσιών, με σημαντικές ελλείψεις ειδικοτήτων τόσο στην έδρα όσο στις Περιφερειακές ενότητες.
2. Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. (Διεύθυνση Τεχνικών Έργω, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ.α.) Οι υποστελεχωμένες  δημόσιες υπηρεσίες αποτρέπουν την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
3. Η επιχειρούμενη αξιολόγηση με το νέο νόμο, θα επιδεινώσει  την κατάσταση, καθώς με το υποχρεωτικό 15% «κακών» υπαλλήλων να οδηγούνται σε έξοδο (διαθεσιμότητες, απολύσεις), θα έχει σαν επακόλουθο την περαιτέρω μείωση του προσωπικού. Διότι πώς είναι δυνατόν να αξιολογηθεί ποσοτικά π.χ. υπάλληλος στη Δ/νση Περιβάλλοντος (πόσες μελέτες ελέγχει το μήνα;) ή στη Δ/νση Ανάπτυξης (πόσες άδειες βγάζει το μήνα) κλπ.
4. Είμαστε ενάντια στις ΣΔΙΤ και στην εκχώρηση υπηρεσιών του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα (διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, διεύθυνση περιβάλλοντος, δ/νση ανάπτυξης, διεύθυνση υγείας, ΚΤΕΟ), οι οποίες σε συνδυασμό με τις fast track επενδύσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εμφάνιση τρομερών προβλημάτων.
5. Είμαστε υπέρ της σταθερής και μόνιμης σχέσης εργασίας, λέμε όχι σε λύσει με πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι είναι «αναλώσιμοι» υποαμειβόμενοι (μισθοί των 410-280 €), οι οποίοι δεν λύνουν προβλήματα, αλλά μπαλώνουν την κακή κατάσταση.
6. Είμαστε αντίθετοι στη μείωση της προσφοράς των Δ.Υ. με υποβάθμιση του έργου που προσφέρουν σε αντίξοες συνθήκες, ειδικά στη πολυνησιωτική περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Νησιωτικότητα που είναι κατοχυρωμένη με το σχετικό άρθρο του Συντάγματος
(Οργάνωση της διοίκησης, Άρθρο 101…….
**Ερμηνευτική δήλωση:
Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρα κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών.)
7. Είμαστε αντίθετοι στη μείωση μισθών σε επίπεδα φτώχειας και λέμε όχι στην κατάργηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής (100€). Αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του υπαλλήλους της Π.Ν.Αι. Θέλουμε αμοιβές εκτός έδρας σε αξιοπρεπή επίπεδα για να μπορούν οι συνάδελφοι να επιτελούν το έργο τους μετακινούμενοι σε όλα τα νησιά της Π.Ε. Κυκλάδων.
8. Δεν δεχόμαστε τη μεταφορά υπαλλήλων από ΠΕ σε ΠΕ. Δεν είναι δυνατόν να ξεσπιτώνονται υπάλληλοι. (υπάρχει και σχετικό ψήφισμα από το Περ. Συμβούλιο Ν. Αιγαίου)
9. Είμαστε αντίθετοι στη κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων που πέρασε μετά από σχετικό νόμο και απόφαση του Περ. Συμβουλίου. Αυτό έχει οδηγήσει σε τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό. Εάν δε συγκριθεί ο αριθμός των υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (5-6‰, όπως προβλέπεται σε σχετικές εγκυκλίους) που σημαίνει περίπου 1.500 υπάλληλοι (ενώ υπηρετούν περί τους 450) αποδεικνύεται περίτρανα η τρομερή υποστελέχωση. Είμαστε σύμφωνοι με τον αριθμό των απαιτουμένων υπαλλήλων όπως προσδιορίζεται στην ψηφισμένη (από το Περιφερειακό Συμβούλιο) τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Σύλλογός μας, μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των πρώτων τεσσάρων μνημονιακών χρόνων που μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση, και έχουν καταστήσει τη χώρα αποικία χρέους στους κάθε λογής τοκογλύφους δανειστές, εκτιμά ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας, το οφείλουμε στους εαυτούς μας το οφείλουμε στη κοινωνία και στους πολίτες των Κυκλάδων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here: Αρχική