Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Άρθρα / Επιστολές - Δ.Σ.

Απόψεις και ζητήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) προς τον πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α. Αλέξη Τσίπρα

E-mail Εκτύπωση PDF

WWW.SYNANK.GR
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Α.Π. :
Ερμούπολη : 01-04-2014

Θέμα : Απόψεις και ζητήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) προς τον πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α. Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά : Η από 28-03-2014 πρόσκληση.

Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής πρόσκλησης, θα θέλαμε να καταθέσουμε και γραπτά τις απόψεις του Συλλόγου μας.
Αναλυτικά έχουν ως εξής:

1. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρατηρείται τρομερή υποστελέχωση υπηρεσιών, με σημαντικές ελλείψεις ειδικοτήτων τόσο στην έδρα όσο στις Περιφερειακές ενότητες.
2. Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. (Διεύθυνση Τεχνικών Έργω, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ.α.) Οι υποστελεχωμένες  δημόσιες υπηρεσίες αποτρέπουν την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
3. Η επιχειρούμενη αξιολόγηση με το νέο νόμο, θα επιδεινώσει  την κατάσταση, καθώς με το υποχρεωτικό 15% «κακών» υπαλλήλων να οδηγούνται σε έξοδο (διαθεσιμότητες, απολύσεις), θα έχει σαν επακόλουθο την περαιτέρω μείωση του προσωπικού. Διότι πώς είναι δυνατόν να αξιολογηθεί ποσοτικά π.χ. υπάλληλος στη Δ/νση Περιβάλλοντος (πόσες μελέτες ελέγχει το μήνα;) ή στη Δ/νση Ανάπτυξης (πόσες άδειες βγάζει το μήνα) κλπ.
4. Είμαστε ενάντια στις ΣΔΙΤ και στην εκχώρηση υπηρεσιών του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα (διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, διεύθυνση περιβάλλοντος, δ/νση ανάπτυξης, διεύθυνση υγείας, ΚΤΕΟ), οι οποίες σε συνδυασμό με τις fast track επενδύσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην εμφάνιση τρομερών προβλημάτων.
5. Είμαστε υπέρ της σταθερής και μόνιμης σχέσης εργασίας, λέμε όχι σε λύσει με πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι είναι «αναλώσιμοι» υποαμειβόμενοι (μισθοί των 410-280 €), οι οποίοι δεν λύνουν προβλήματα, αλλά μπαλώνουν την κακή κατάσταση.
6. Είμαστε αντίθετοι στη μείωση της προσφοράς των Δ.Υ. με υποβάθμιση του έργου που προσφέρουν σε αντίξοες συνθήκες, ειδικά στη πολυνησιωτική περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Νησιωτικότητα που είναι κατοχυρωμένη με το σχετικό άρθρο του Συντάγματος
(Οργάνωση της διοίκησης, Άρθρο 101…….
**Ερμηνευτική δήλωση:
Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρα κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών.)
7. Είμαστε αντίθετοι στη μείωση μισθών σε επίπεδα φτώχειας και λέμε όχι στην κατάργηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής (100€). Αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του υπαλλήλους της Π.Ν.Αι. Θέλουμε αμοιβές εκτός έδρας σε αξιοπρεπή επίπεδα για να μπορούν οι συνάδελφοι να επιτελούν το έργο τους μετακινούμενοι σε όλα τα νησιά της Π.Ε. Κυκλάδων.
8. Δεν δεχόμαστε τη μεταφορά υπαλλήλων από ΠΕ σε ΠΕ. Δεν είναι δυνατόν να ξεσπιτώνονται υπάλληλοι. (υπάρχει και σχετικό ψήφισμα από το Περ. Συμβούλιο Ν. Αιγαίου)
9. Είμαστε αντίθετοι στη κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων που πέρασε μετά από σχετικό νόμο και απόφαση του Περ. Συμβουλίου. Αυτό έχει οδηγήσει σε τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό. Εάν δε συγκριθεί ο αριθμός των υπαλλήλων σε σχέση με τον πληθυσμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (5-6‰, όπως προβλέπεται σε σχετικές εγκυκλίους) που σημαίνει περίπου 1.500 υπάλληλοι (ενώ υπηρετούν περί τους 450) αποδεικνύεται περίτρανα η τρομερή υποστελέχωση. Είμαστε σύμφωνοι με τον αριθμό των απαιτουμένων υπαλλήλων όπως προσδιορίζεται στην ψηφισμένη (από το Περιφερειακό Συμβούλιο) τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Σύλλογός μας, μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των πρώτων τεσσάρων μνημονιακών χρόνων που μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση, και έχουν καταστήσει τη χώρα αποικία χρέους στους κάθε λογής τοκογλύφους δανειστές, εκτιμά ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας, το οφείλουμε στους εαυτούς μας το οφείλουμε στη κοινωνία και στους πολίτες των Κυκλάδων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ