Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Νέα

Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

E-mail Εκτύπωση PDF

alt


Νέα 48ωρη απεργία για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».

Η απεργία κηρύσσεται και με αφορμή την παρουσία της τρόικας στη χώρα.

Ειδικότερα, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται γενική απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Επίσης, την ίδια ημέρα, κατά την οποία η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθεί πανεργατικό συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο των συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνει ότι:

«1. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

» 2. Καλεί τις ομοσπονδίες - μέλη και τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

» 3. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των ομοσπονδιών μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

» Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε σήμερα από το Γ.Σ. να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα καθώς και να οργανώσει Γενική Απεργία τον Οκτώβριο».

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2013 13:47

Δελτίο τύπου για την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

E-mail Εκτύπωση PDF

Η κυβέρνηση πλήρως  υποταγμένη στις επιταγές της Τρόικας συνεχίζει την επίθεση στους εργαζομένους, παράγοντας έλλειμμα δημοκρατίας, απελπισία και ανεργία.

 

Για άλλη μια φορά χτυπιέται το σύνταγμα και η δημοκρατία  με την νέα  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Είναι η συνέχεια της «ιστορίας επιτυχίας» (success story)  του Σαμαρά και της Κυβέρνησής του , η οποία θα οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο  πλήθος φορέων, οδηγώντας και άλλες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής είναι η δημόσια τηλεόραση, με  2.500 εργαζόμενους να οδηγούνται σε απόλυση,  για να πιάσει η κυβέρνηση τον «επιθυμητό αριθμό» που απαιτεί η τρόϊκα.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια που χτυπιέται πρώτη η ΕΡΤ . Η ΕΡΤ , με πανελλαδική εμβέλεια, είχε στις τάξεις της φωνές που  δεν είχαν υποταχτεί  στις επιταγές της κυβέρνησης .  Όλοι θυμούνται όταν  κόπηκε στον αέρα, πρωινή εκπομπή γιατί ενοχλήθηκε ο Υπουργός των ΜΑΤ κος Δένδιας . Η πολιτική «της πυγμής και της μηδενικής ανοχής»  συνεχίζεται, με τα ΜΑΤ να είναι και στην Δημόσια Τηλεόραση.

Τόσο η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όσο και η άμεση διακοπή του προγράμματος της ΕΡΤ θυμίζουν βασιλικά διατάγματα και διατάγματα της χούντας και ενέργειες της μορφής «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και παραπέμπουν σε εποχές  «Άμεσης Δημοκρατίας του Γύψου» .

Προφανώς  ιδιωτικά ΜΜΕ «εντελώς αντικειμενικά» και  ιδιαίτερα «κερδοφόρα»  υπάρχουν για την κυβέρνηση και   είναι τα κανάλια των γνωστών  μεγαλοεργολάβων – νταβατζήδων  κατά Καραμανλή. Για όσους γνωρίζουν καταλαβαίνουν την αθλιότητα της προπαγάνδας.

 

 

Πριν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στην Ελληνική Χαλυβουργία, στο μετρό, οι καθηγητές, αυτήν την στιγμή η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της,  στη συνέχεια ποιοι;

 

Φτάνει πια!  Αλλαγή πολιτικής τώρα!

 

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και  την αλληλεγγύη μας  στους εργαζόμενους  της ΕΡΤ και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και για τις αδίστακτες τακτικές της κυβέρνησης και για τις άθλιες  μνημειώδεις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου .

 

Καλούμε τους συναδέλφους μας των Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ  να είναι σε  Αγωνιστική  επαγρύπνηση . Ο Σύλλογός μας δυναμικά, ενωτικά  και αγωνιστικά έχει ζητήσει την  αλλαγή  αυτής της πολιτικής  για το καλό του τόπου, προς όφελος των εργαζομένων . Τους καλούμε όλους να συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 13-06-2013 και στην συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

 

Όλο το Δελτίο εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2013 09:08

Απεργία 20 Φεβρουαρίου

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(ΑΔΕΔΥ – ΟΣΥΝΑΕ-ΓΣΕΕ)

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

 

alt

Η μεγάλη ώρα της αναμέτρησης, για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, έφτασε!

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

 

ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:  

Από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ στο ΝΕΩΡΙΟ - ΙΚΑ, 10:30 κλικ εδώ για σχετική ανακοίνωση

Από το ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  στο Εργατικό Κέντρο 11:00 το πρωί κλικ εδώ  για σχετική ανακοίνωση .

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΝΑΕ  κλικ εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΔΥ κλικ εδώ   

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2013 18:34

Ανακοίνωση Συλλόγου

E-mail Εκτύπωση PDF

Η τρικομματική  συγκυβέρνηση ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας(ΔΝΤ , ΕΕ, ΕΚΤ), επιχειρεί να καταστρέψει κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος, να διαλύσει συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, να φιμώσει κάθε μορφής αντίσταση με  αντιδημοκρατικές κυβερνητικές αποφάσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αρνούνται να αξιοποιήσουν ακόμη και το γεγονός ότι το ίδιο το ΔΝΤ ομολόγησε ότι έκανε λάθος !!!, στην εκτίμηση του λεγόμενου «πολλαπλασιαστή» του προγράμματος  « διάσωσης» και να ζητήσουν άμεσα  αλλαγή αυτής της καταστροφικής πορείας

 Και εξηγώντας τι σημαίνει αυτό, ενώ δηλαδή είχαν υπολογίσει ότι για κάθε 1€ περικοπή θα επέρχεται 0,5€ ύφεση στο ΑΕΠ της χώρας, τελικά επέρχεται 1,7€, με αποτέλεσμα να είναι  πολλαπλάσιες οι Συνέπειες των μνημονίων, για το λαό, για την ζωή μας .

Μέχρι και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ παραδέχτηκαν ότι τελικά το πρόβλημα δεν ήταν η καθυστέρηση εφαρμογής του προγράμματος, αλλά το ίδιο το πρόγραμμα.

Ούτε αυτό δεν εμποδίζει την  τρικομματική συγκυβέρνηση να σκληραίνει την κυβερνητική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες  ακόμη και απέναντι σε μαθητές και φοιτητές, υποχρεώνοντας με νέα διάταξη εκατοντάδες χιλιάδες 18χρονους να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Με οδηγό το Μνημόνιο ΙΙΙ, Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού στοχεύουν σε 150.000 απομακρύνσεις (μέσω διαθεσιμότητας  – απολύσεων – υποχρεωτικών συνταξιοδοτήσεων και ένα θεός ξέρει τι άλλο τρόπο θα εφεύρουν) ,  δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 και σε βίαιη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα προς όφελος των πολιτικών που υπηρετεί ο κ. Φούχτελ και οι ομοϊδεάτες του.

Έτσι οι φωστήρες  θα καταπολεμήσουν την τεράστια ανεργία; Με απολύσεις λόγω της εφαρμογής των πολιτικών  τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;

Το αμέσως επόμενο διάστημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την περιβόητη "αξιολόγηση" του προσωπικού, την οποία θα χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση για να  θέσει σε διαθεσιμότητα(με ορατό τον κίνδυνο των απολύσεων) 25.000 εργαζόμενους μέσα στο 2013! 

Με δικαιολογία την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπηρεσιών προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις ,για να εφαρμόσουν το σχέδιο αυτό . Νέοι Οργανισμοί Υπουργείων περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων εργασίας μέχρι και 30%. Ήδη στο στόχαστρο έχουν τεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 700 Οργανισμοί με 13.000 εργαζόμενους.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα 19 συνάδελφοι , (που παλεύουν και παλεύομε μαζί τους ως Σύλλογος με σύσσωμα τα μέλη μας που ευχαριστούμε και για την οικονομική και ηθική τους βοήθεια ,  για το δικαίωμά τους στην εργασία με δικαστικό αγώνα που συνεχίζεται , παρά την  πρώτη απόρριψη της αίτησης προσωρινής αναστολής  απόφασης  )

Συνεχώς   οι υπηρεσίες αποδυναμώνονται, σε σημείο που πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους,  με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κινδυνεύουν καθημερινά με  το  καθεστώς ομηρίας και τρομοκρατίας  στο οποίο εντάσσεται η αυστηροποίηση και διεύρυνση του πειθαρχικού δικαίου για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ταυτόχρονα  η επιτροπή για την τροποποίηση του Οργανισμού έχει «παγώσει», ενόψει τροποποίησης από την Γερμανική Task force όλων των Οργανισμών ΟΤΑ που έχει ξεκινήσει  , προδίδοντας τον  εμπαιγμό και της τοπικής εξουσίας σε  αυτό το θέμα, όταν αναθέτει τις ευθύνες στους Συλλόγους των Υπαλλήλων  που τάχα δεν προχωρούν σε προτάσεις. 

Ειλικρινά απορούμε πως θεωρούν οι συγκυβερνώντας  ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο που μας λένε ότι έχομε, στον οποίο ξεχνούν πολύ εύκολα ότι οι ίδιοι μας έβαλαν με τις πολιτικές τους , με τέτοια ισοπέδωση των πολιτών  , με τέτοια απαξίωση μας   , με τέτοια αποδυνάμωση ηθική και οικονομική  .. ..

Αν προχωρήσουν σε αυτές τις επιλογές το μόνο σίγουρο είναι ότι το μπάχαλο που θα ακολουθήσει στον δημόσιο τομέα , δεν θα έχει προηγούμενο και θα έρθει να συμπληρώσει την πλήρη διάλυση που ήδη έχει επιτευχθεί χάρη των πολιτικών τους   και στον ιδιωτικό τομέα.

 Ψιλά λόγια για αυτούς όμως …

ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Συνεχίζουν ,  πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν την εθνική συλλογική σύμβαση και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, διαλύουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, ξεπουλούν τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, λεηλατούν το λαό με ληστρικούς φόρους και χαράτσια και οδηγούν στην εξαθλίωση μία ολόκληρη κοινωνία που σήμερα μετρά 1,5 εκατομμύριο άνεργους και 3 εκατομμύρια ζωές κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών σε μια στιγμή κυνικής ειλικρίνειας     δηλώνει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα» ενώ στην πραγματικότητα μετά τη δραματική μείωση που  υπέστη το 2012 έπεσε από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά. Τον προκαλούμε να ζήσει με αυτά τα λεφτά αυτός και η οικογένειά του και μετά να έλθει να μας κουνάει το δάχτυλό του.

Και παρά τις ψεύτικες διαψεύσεις όχι μόνο δεν τον απομακρύνουν,(ουσιαστικά επιβραβεύοντας τον λαγό τους )  αλλά ανοίγει μέσω των γνωστών ΜΜΕ ο «διάλογος» και το ψυχολογικό μασάζ προετοιμασίας της κοινής γνώμης , για να δικαιολογήσουν τα αδιανόητα που αν δεν αντιδράσομε και γραμμένα είναι και δεν θα διστάσουν να τα εφαρμόσουν όπως κι όλα όσα έχουν  υπογράψει .

  Και το πιο τραγικό είναι ότι από φέτος ο κατώτατος μισθός θα ρυθμίζεται από την αυτήν την Κυβέρνηση, που τα διαπιστευτήρια της τα ζούμε στο πετσί μας ,  δίχως υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Και δεν σταματούν εδώ..

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

 Έχουν βαλθεί να διαλύσουν τη δημόσια υγεία, προωθώντας ευθαρσώς την εμπορευματοποίησή της. Τα δημόσια ταμεία διαλύονται, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συρρικνώνεται, νοσοκομεία συγχωνεύονται και καταργούνται. Αντί να στελεχώσουν πλήρως όλες τις μονάδες υγείας και να σταματήσει το αίσχος των ψαροκάικων στη μεταφορά ασθενών από τα κυκλαδονήσια, επιχειρούν να συγχωνεύσουν τα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου και να μετατρέψουν το Κέντρο Υγείας Πάρου σε σταθμό Α’ βοηθειών.

Και δεν σταματούν εδώ..

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 Έχουν βαλθεί να διαλύουν και τη δημόσια παιδεία με τον παραλογισμό του σχεδίου «Αθηνά» που αν εφαρμοστεί θα σημάνει υποβίβαση, αφανισμό κάποιων  και απαξίωση Σχολών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και του Πανεπιστημίου Αιγαίου (http://www.hellasedu.gr/2013/02/panepistimio-Aigaiou-gia-sxedio-ATHINA.html ).

Αν η κυβέρνηση κατορθώσει να περάσει το σχέδιό της, από τα 40 ιδρύματα που υπάρχουν σήμερα θα παραμείνουν 32, από τα 26 ΑΕΙ θα μείνουν τα 20, τα 14 ΤΕΙ θα γίνουν 12, ενώ από τα 480 συνολικά υφιστάμενα τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα παραμείνουν 386.

Πρόκειται για απροκάλυπτη επίθεση στον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους φοιτητές και σπουδαστές που ήδη βρίσκονται σε σχολές, στους διοικητικούς υπάλληλους αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα , και καθηγητές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και φυσικά στις τοπικές κοινωνίες που στηρίζονταν στην παρουσία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή τους όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς λόγους.

Δεν σταματούν ούτε εδώ..

ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ

 Παίζουν το χαρτί της ξενοφοβίας και του ρατσισμού πασχίζοντας να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών και του συστήματος. Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης(μελλοντικούς πάμφθηνους  εργαζόμενους στις ΕΟΖ που ονειρεύονται )[i]  

Η κυβέρνηση, αντί να παραδεχτεί ότι δύο χιλιάδες μαθητές υποσιτίζονται λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, έχει βάλει στο  στόχαστρο τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σε αυτή τη χώρα. Αυτά τα παιδιά, στα δεκαοχτώ τους θα είναι «παράνομοι» μετανάστες προς απέλαση! Η επίθεση στο δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών συμπληρώνει τις ρατσιστικές πολιτικές που οδήγησαν στη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από συμμορία της Χρυσής Αυγής και στο θάνατο του Μπαμπακάρ Ντιάε στο Θησείο σε καταδίωξη «εθελοντικής» Δημοτικής Αστυνομίας.

 

 

Η ατζέντα της κυβερνητικής «δημοκρατικής»  αντιμετώπισης , της αναμενόμενης αντίδρασης των πολιτών ,  είναι πλούσια: από την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της Χαλυβουργίας και το χαρακτηρισμό ακόμα και των συνδικαλιστών σαν τρομοκράτες, πέρασαν στην επιστράτευση των απεργών στο Μετρό και των ναυτεργατών(αλήθεια με τι δικαίωμα επιστρατεύουν ιδιωτικούς υπαλλήλους), σε  επιθέσεις στους αγρότες και σε όσους διαδηλώνουν, , ακόμη και σε εισβολή της αστυνομίας πριν λίγες ημέρες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

 

Τώρα ετοιμάζονται να ποινικοποιήσεων την ίδια την απεργία.

 

Προκαλούν την οργή μας!

 

Οι επιστρατεύσεις και η καταστολή όχι μόνο δεν πρέπει να μας φοβίζουν, αλλά αντίθετα πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα μας  και την αλληλεγγύη μας ! Οι απεργίες διαρκείας στο Μετρό, τα λεωφορεία και τα καράβια, η πανελλαδική απεργιακή διαδήλωση των νοσοκομείων στις 31 Γενάρη, οι καταλήψεις σε Δήμους – Περιφέρειες – Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κόντρα στην εφαρμοζόμενη πολιτική , τη  διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, οι φοιτητικές διαδηλώσεις και καταλήψεις που τώρα ξεκινάνε, τα παναγροτικά συλλαλητήρια στα μπλόκα, είναι μόνο μια γεύση από την έκρηξη που έρχεται.

 

ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ 

 

Τους καλούμε για νιοστή φορά, ως αιρετούς  όχι διορισμένους , για  το καλό της Πατρίδας να  καταδικάσουν εμπράκτως αυτήν την πολιτική και να πιέσουν από την πλευρά τους  να λειτουργήσουν, το Σύνταγμα και οι Νόμοι  να σταθούν στο πλευρό μας ,  να  κλείσουν τα καταστήματα τους, έστω για μία ημέρα, στις 20 του Φλεβάρη στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και να  έρθουν στους δρόμους μαζί μας, αν πραγματικά πιστεύουν στα δίκαια των αιτημάτων μας για τα οποία απεργούμε.

 

Τους θυμίζομε άλλωστε :   

Τις  συνεχείς προγενέστερες δηλώσεις τους, σε Περιφερειακά Συμβούλια και σε ΜΜΕ,  όπου καταφέρονται κατά του «Αθηνοκεντρικού Κράτους» και των «Κυβερνήσεων των Αθηνών».

Ότι  με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, πέρασαν αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους, και ότι   στην ομιλία του ο κος Σγουρός  στο συνέδριο της ΕΝΠΕ  πριν λίγες μέρες ξανά ανέφερε ότι  «το κράτος για μια ακόμη φορά λειτουργεί ανορθολογικά και με διάθεση τιμωρίας απέναντι στην Αυτοδιοίκηση, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότησή μας κατά 60% για τα λειτουργικά μας και κατά 90% για τις επενδύσεις»  με αποτέλεσμα να μην  μπορούν να λειτουργήσουν .

Καλούμε κάποιους από αυτούς   να πάψουν να  πατούν  σε δύο βάρκες όπως στην πρόσφατη απεργία των ναυτεργατών όπου  τάχα τοποθετούμενοι και για τα δίκαια αιτήματα και τα δεδουλευμένα και τους απλήρωτους μισθούς των ναυτεργατών, στην ουσία εισηγούνται, με έγγραφα και δηλώσεις τους, να λάβει μέτρα η Κυβέρνηση τα δέοντα μέτρα κατά του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Τους ζητάμε να ΑΝΤΙΔΡΆΣΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ στις  επερχόμενες απολύσεις  , που οδηγούν σε ουσιαστικό κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας   και τους  θυμίζομε πως κόντρα  στις δεσμεύσεις τους απέναντί στον Σύλλογό μας εδώ και πάρα πολύ καιρό από τον ΦΕΒ 2012 ,   ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ , (κλικ εδώ )   ήδη  συνάδελφοι  μας και πολύτιμοι-απαραίτητοι  συνεργάτες τους όπως τους αποκαλούν και πράγματι έτσι ακριβώς είναι  ,   βρίσκονται σε διαθεσιμότητα  και δίνουν μαζί μας  τον αγώνα τους .. . .

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

, ενάντια στη λαίλαπα της επερχόμενης εφαρμογής των νέων μέτρων της συγκυβέρνησης, της Τρόικας και του ΔΝΤ, σας καλούμε σε μαζική συσπείρωση γύρω από το Σύλλογο, ώστε να οργανώσουμε κοινό αγώνα από τα κάτω!

Συμμετέχουμε δυναμικά στην πανεργατική – Πανδημοσιουπαλληλική απεργία που καλούν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 20 Φλεβάρη και παλεύουμε για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τα μέτρα του Μνημονίου που σκορπάνε τη φτώχεια και τη δυστυχία.

Όλοι μαζί, μπορούμε να τους σταματήσουμε!Ο νόμος 3907 του 2011 στο άρθρο 37 παρ. 5 αναφέρει:

«Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα».

Καταλαβαίνουμε τι έχουν νομοθετήσει; Ότι όποιον παράνομο μετανάστη έχουν συλλάβει και έχουν κλείσει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά έχουν αναβάλει – για οποιονδήποτε λόγο – την απέλασή του, μπορεί η κυβέρνηση να τον στείλει να δουλέψει ως μισθωτό οπουδήποτε στην χώρα. Και με όρους που θα αποφασίσει η ίδια. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Πάντως όχι σκύλος!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Φεβρουάριος 2013 20:01

Έως 15/3, η ενημέρωση μητρώων υπαλλήλων

E-mail Εκτύπωση PDF

Την επικαιροποίηση, μέχρι τις 15 Μαρτίου, των στοιχείων στα μητρώα των δημόσιων υπαλλήλων ζητεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις διευθύνσεις προσωπικού υπουργείων, αποκεντρωμένων διοικήσεων, περιφερειών και δήμων, προκειμένου να γίνει σωστά η αξιολόγησή τους για την προαγωγή του σε θέσεις ευθύνης.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/dimosio-mexri-133-enimerosi-mitroon-ipallilon

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2013 22:20

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

You are here: Νέα