Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Ενημέρωση για την τροποποίηση του οργανισμού της Π.Ν.Α.

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΝΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάδελφοι .

Σε συνέχεια της ενημέρωσής μας από 12-10-2013  σχετικά με τις ενέργειες μας για την Τροποποίηση του  Οργανισμού της Περιφέρειας  , σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας παρευρέθηκε  με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα στην συζήτηση και τελικά την  ψήφιση  για την  τροποποίηση του  Οργανισμού της Περιφέρειας στο  Π.Σ που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 19-10-2013 .

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε την τελική  απόφαση  Τροποποίησης  του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια .

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε τα απομαγνητοφωνημένα  πρακτικά  της συγκεκριμένης συνεδρίασης , (όπου είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε αναλυτικά τις  τελικές προτάσεις μας και να τοποθετηθεί ξανά η Διοίκηση σε θέματα  όχι μόνο του Οργανισμού αλλά και σε άλλα θέματα όπως επικείμενες διαθεσιμότητες , μετακινήσεις συναδέλφων κ.α) τις τοποθετήσεις  των Συλλόγων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου  και τις τοποθετήσεις  της Διοίκησης (Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχη , Περιφερειακών Συμβούλων ).

Κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε  δημοσίευμα στην Εφημερίδα Κοινή Γνώμη  για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας  .

Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι   ο Νέος Οργανισμός  όπως κατατέθηκε κινήθηκε στην λογική της  πλήρης αντιστοίχισης των υπηρεσιών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες .  


Ικανοποιήθηκαν  βασικές θέσεις και προτάσεις  του Συλλόγου που από την πρώτη στιγμή είχαμε καταθέσει και διαβουλευτεί μαζί σας βήμα προς βήμα και σας ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχατε .

Στον νέο  Οργανισμό  δεν προβλέπονται   συρρικνώσεις και καταργήσεις στελεχωμένων  Οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων και Γραφείων). Αντιθέτως προβλέπεται τελικά  μεγάλη  αύξηση των  Οργανικών Μονάδων

Όπου προβλεπόταν  συγχωνεύσεις  στις Π.Ε Κυκλάδων με τον προτεινόμενο Οργανισμό ,  αποφεύχθηκαν με την παρέμβασή μας ( π.χ  πέρασε η πρότασή μας για διαχωρισμό α) του προτεινόμενου Τμήματος Προσόδων, Περιουσίας και Προμηθειών σε Τμήμα Προσόδων και Περιουσίας και σε Τμήμα Προμηθειών- β) διαχωρισμός του προτεινόμενου Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης σε Τμήμα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και σε Τμήμα Τεκμηρίωσης

Προβλέπεται επίσης σημαντική ενίσχυση  όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση των Οργανικών θέσεων.

Ανοίγει η δυνατότητα επιλογής σε θέσεις ευθύνης ( προϊσταμένων ) και άλλων κλάδων και ειδικοτήτων   που προτάθηκαν ενώ  εν έλλειψη  των προβλεπόμενων ειδικοτήτων  δίνεται  η δυνατότητα να προΐστανται και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων .

Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα,  κατόπιν εντοπισμού μας  των ελλείψεων  προϊσταμένων που παρατηρήθηκαν σε οργανικές  μονάδες της έδρας και των   Π.Ε Κυκλάδων,  να προΐστανται και συνάδελφοι Δ.Ε , προκειμένου και να αναγνωριστεί η εμπειρία και προσφορά τους και  να διευκολυνθεί η λειτουργία των ακέφαλων οργανικών Μονάδων  και να πάψουν επιτέλους η άσκηση παράλληλων καθηκόντων προϊσταμένων  που επιβαρύνουν άλλους συναδέλφους προϊσταμένους.

 

Ωστόσο  παρά την σε γενικές γραμμές θετική στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου   και το θετικό αποτέλεσμα  της προσπάθειάς μας  που καταγράφηκε στον Οργανισμό  δεν ξεχνάμε ότι:   

Το  Υπουργείο είναι αυτό που εγκρίνει τελικά τον Οργανισμό αφού σύμφωνα με το άρθρο 241 παρ 4 του Ν.3852/2010

« Ο Οργανισμός ψηφίζεται από το περιφερειακό συμβούλιο, ύστερα από γνώμη της πιο αντιπροσωπευτικής  συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και η σχετική απόφαση αφού εγκριθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 Και όπως οφείλαμε ξεκαθαρίσαμε  κατά την τοποθέτησή μας   στο Περιφερειακό Συμβούλιο  ότι

 «Εφόσον πραγματικά λοιπόν θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η αύξηση των δομών και των Οργανικών θέσεων με στόχο την κανονική λειτουργία της Περιφέρειας -που κατά κοινή ομολογία έχει τεράστια λειτουργικά προβλήματα - τότε το λιγότερο που περιμένουμε στο εξής από εσάς ως Διοίκηση και Π.Σ. είναι να στηριχτούν αυτές οι θέσεις μέχρι τέλους, αποτελεσματικά και αγωνιστικά στην επερχόμενη νέα αξιολόγηση Δομών –Προσωπικού προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος της λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Αλλιώς θα αποδειχτεί ότι η όλη διαδικασία και η πρόταση αυτής της τροποποίησης του Οργανισμού ήταν μια προσπάθεια παραπλάνησης - εφησυχασμού του Π.Σ. και των Εργαζομένων στην Περιφέρεια, με σκοπό απλά να ριχτεί στάχτη στα μάτια την ίδια στιγμή που υπόγεια προωθούνται ακριβώς αντίθετες πολιτικές, οι οποίες έχουν σκοπό την περαιτέρω αποδυνάμωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ευχόμαστε να μην είναι έτσι, αλλά όλοι σας θα κριθείτε από το αποτέλεσμα και από τη στάση που θα κρατήσετε μετά την έγκριση του 


You are here: Τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας Ενημέρωση για την τροποποίηση του οργανισμού της Π.Ν.Α.