Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ στις 17-09-2013

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ στις 17-09-2013

 

Η βάρβαρη επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενάντια σε κάθε εργασιακό ή κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση, ενάντια στην παιδεία και στην υγεία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι διαθεσιμότητες καθηγητών, υγειονομικών, δημοτικών υπαλλήλων και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ αναδεικνύουν την επιδίωξη τους. Οι προθέσεις τους φαίνονται ξεκάθαρα από:

· την κίνηση του υπουργείου Παιδείας να θέσει εκτός εκπαίδευσης 2.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων, αρχικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και στη συνέχεια απόλυσης, καταργώντας τις ειδικότητές τους, χαρίζοντας σημαντικό τμήμα της τεχνικής εκπαίδευσης σε ιδιώτες, την «μεταρρύθμιση» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

· Την παραπέρα απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εξαγγελία 1.700 διαθεσιμοτήτων για διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ, ΤΕΙ γεγονός που θα κάνει αδύνατη την λειτουργία τους. Την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

· την εκκένωση–κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Λεκανοπέδιο και Θεσσαλονίκη αρχικά, (με δεύτερο κύκλο τον Οκτώβριο στην περιφέρεια, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτος και τέταρτος κύκλος), τη διαθεσιμότητα-ομηρία 1.835 ατόμων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων και του νέου χαρατσιού των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία. Στις υγειονομικές μονάδες των νησιών των Κυκλάδων με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, η λειτουργία τους στηρίζεται μόνο και μόνο στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων.

Οι καταργήσεις οργανικών δομών (διευθύνσεων, τμημάτων ή γραφείων) που θα προκύψουν μετά από την «αξιολόγηση» και την «αναδιάρθρωση» των υπηρεσιών θα οδηγήσουν αυτόματα σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους σε αυτές. Καμία βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες δεν θα υπάρξει από αυτή, παρά μόνο θα συνεχιστεί η συρρίκνωση και η απαξίωση του δημόσιου τομέα, που προκύπτει από την υποστελέχωσή τους και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων αναδεικνύει ανάγλυφα τα παραπάνω.

Η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με τις μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κτύπημα όλων των δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες χρόνων.

Σε αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται σαν μέτρο αντίστασης, έχουν ήδη κηρυχθεί πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ΟΛΜΕ, την ΕΜΔΥΔΑΣ, τους εργαζόμενες στα Ασφαλιστικά Ταμεία και Ο.Α.Ε.Δ. Ο αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα κατοχυρώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα που την οδηγούν οι σκληρές αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές.

Στα πλαίσια αυτά παλεύουμε:

· Για μια πραγματική « Περιφερειακή Τοπική Αυτοδιοίκηση» με πόρους ικανούς να αντεπεξέλθει στο ρόλο της , μακριά από την επιχειρούμενη ουσιαστικά κατάργηση της με τους αντισυνταγματικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί . Για μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη και όχι στην Τρόικα και τις μνημονιακές επιταγές της που οδηγούν ιδιαίτερα τον νησιώτικο χώρο δεκαετίες πίσω.

· Για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας που αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαιου κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για «αναδοργανώσεις» και «εξορθολογισμούς» που θύματα θα έχουν τους ίδιους και όλους τους συμπολίτες μας στην νησιωτική Περιφέρειά μας που θα στερηθούν ή θα πληρώσουν πολλαπλάσια τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες.

· Για να μην κλείσουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και δουλειά για όλους.

· Λέμε όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των λιμανιών, των αεροδρομίων και του φυσικού πλούτου της χώρας.

· Για την υπεράσπιση της νησιωτικότητας. Καμία συζήτηση για ξεπούλημαενοικίαση νησίδων.

· Καταγγέλλουμε την άθλια μεθόδευση ερημοποίησης των κατοικημένων μικρών νησιών.

· Δεν θ’ ανεχτούμε τη δημιουργία καμίας Ε.Ο.Ζ. για τις Κυκλάδες, είτε με τη στενή είτε με την ευρύτερη έννοια.

· Να μην περάσουν οι «αξιολογήσεις», οι συγχωνεύσεις οργανισμών, οι καταργήσεις φορέων, οι απολύσεις.

· Για την κατάργηση όλων των μνημονιακών, αντιεργατικών νόμων Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, δεν έχουμε άλλο τρόπο, παρά το δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους με στόχο να την ανατρέψουμε και αποφασίζουμε τα παρακάτω :

· Τη συμμετοχή μας στην ήδη αποφασισμένη 48ωρη Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 18 και 19 Σεπτέμβρη 2013.

· Να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. να κηρύξει οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνει σκόπιμο (απεργίες, στάσεις εργασίας, αποχές από Επιτροπές κ.λ.π.) και οποιοδήποτε άλλο μέσο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

· Τον συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού και του νομού, έτσι ώστε να ληφθούν από κοινού δράσεις αλλά και τον συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο αγώνα.

· Να απευθύνουμε έκκληση στην Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. να συντονίσει τους πρωτοβάθμιους συλλόγους σε ένα κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα, με σκοπό την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

· Να καλέσουμε τις ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα να προκηρύξουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με αρχή την 23-09-2013, μέχρι να πάρουν πίσω την πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζομένους και διαλύει τη χώρα

· Να απευθύνουμε κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως έμπρακτη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας, αλλά και για να αναδείξει ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό και διοικητικό αφανισμό, να κλείσει από την Δευτέρα 23-09-2013 επ’ αόριστον τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Να ζητήσει από την ΕΝ.ΠΕ να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ       

You are here: Διοικητικό Συμβούλιο Αποφάσεις Γ.Σ. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ στις 17-09-2013