Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Ανακοίνωση Συλλόγου για την Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18&19 Σεπτεμβρίου 2013

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΤΙΣ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Αρ. πρωτ : 109/12-09-2013

 

Η βάρβαρη επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενάντια σε κάθε εργασιακό ή κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση, ενάντια στην παιδεία και στην υγεία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι διαθεσιμότητες καθηγητών, υγειονομικών, δημοτικών υπαλλήλων και διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ αναδεικνύουν την επιδίωξη τους. Οι προθέσεις τους φαίνονται ξεκάθαρα από:

·         την κί­νη­ση του υ­πουρ­γείου Παι­δείας να θέ­σει ε­κτός εκ­παί­δευ­σης 2.500 μό­νι­μους εκ­παι­δευ­τι­κούς των Επαγ­γελ­μα­τι­κών Λυ­κείων, αρχικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας και στη συνέχεια απόλυσης, κα­ταρ­γώ­ντας τις ει­δι­κό­τη­τές τους, χαρίζοντας σημαντικό τμήμα της τεχνικής εκπαίδευσης σε ιδιώτες, την «μεταρρύθμιση» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

·         Την παραπέρα απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εξαγγελία 1.700 διαθεσιμοτήτων για διοι­κη­τι­κούς υ­πάλ­λη­λους των Α­ΕΙ, ΤΕΙ γεγονός που θα κάνει αδύνατη την λειτουργία τους. Την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

·         την εκκένωση–κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Λεκανοπέδιο και Θεσσαλονίκη αρχικά, (με δεύτερο κύκλο τον Οκτώβριο στην περιφέρεια, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτος και τέταρτος κύκλος), τη διαθεσιμότητα-ομηρία 1.835 ατόμων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων και του νέου χαρατσιού των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία. Στις υγειονομικές μονάδες των νησιών των Κυκλάδων με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, η λειτουργία τους στηρίζεται μόνο και μόνο στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων.

Οι καταργήσεις οργανικών δομών (διευθύνσεων, τμημάτων ή γραφείων) που θα προκύψουν μετά από την «αξιολόγηση» και την «αναδιάρθρωση» των υπηρεσιών θα οδηγήσουν αυτόματα σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους σε αυτές. Καμία βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες δεν θα υπάρξει από αυτή, παρά μόνο θα συνεχιστεί η συρρίκνωση και η απαξίωση του δημόσιου τομέα, που προκύπτει από την υποστελέχωσή τους και την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων αναδεικνύει ανάγλυφα τα παραπάνω.

Η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με τις μειώσεις μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κτύπημα όλων των δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες χρόνων.

Σε αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται σαν μέτρο αντίστασης, έχουν ήδη κηρυχθεί πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ΟΛΜΕ, την ΕΜΔΥΔΑΣ, τους εργαζόμενες στα Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΑΕΔ. Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τη ΓΣΕΕ για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη.

Σε αυτή την απεργία καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά.

Μετά από τα εξοντωτικά μέτρα των πρώτων τεσσάρων μνημονιακών χρόνων που μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση, τη δε χώρα την έχουν καταστήσει αποικία χρέους στους κάθε λογής τοκογλύφους δανειστές, εκτιμούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας, ανατρέποντας αυτή την πολιτική της βαρβαρότητας που ισοπεδώνει την κοινωνία.

Καλούμε την ΟΣΥΑΠΕ μετά την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για κλιμάκωση των αγώνων στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της πολιτικής . Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Π.Ν.Αιγαίου (ΠΕ Κυκλάδων) θα κατατεθεί πρόταση προς ΟΣΥΑΠΕ για την κήρυξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων πολιτικών απεργιών σε συνεργασία με τις  υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά και στη Σύρο και στις Περιφερειακές Ενότητες στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου στις 12 μ.μ. για να συζητήσουμε την κατάσταση και τις προοπτικές που έχουμε μπροστά μας.

Φτάνει πιά, αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

You are here: Home