Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Ενημερωτικό Νο 17

E-mail Εκτύπωση PDF


Συσπείρωση Εργαζομένων
( πανελλαδικό δίκτυο ενημέρωσης και δράσης στις Ν.Α.)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 17


Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μετά τις παραιτήσεις των μελών της ΠΑΣΚΕ από τις θέσεις του προεδρείου. Δυστυχώς η κατάσταση είναι η ίδια. Ήρθαν 2 μέλη της ΠΑΣΚΕ ( από τα 6 ) και επανέλαβαν τις ίδιες μπούρδες που μας λένε εδώ και 5 μήνες. Δεν καταθέτουν μομφή στον πρόεδρο αλλά ζητάνε την πολιτική καταδίκη του και από τις άλλες παρατάξεις. Και μετά αποχώρησαν. Είναι φανερό πια ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τις ενδο-παραταξιακές τους διαφορές ( που σίγουρα υπάρχουν ) για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι , ειδικά τώρα που ο κομματικός τους φορέας είναι και κυβέρνηση αλλά παίζουν συνειδητά και ένα διαλυτικό ρόλο για την συνδικαλιστική μας έκφραση. Εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση , να υπάρχει αδύναμη και αναξιόπιστη Ομοσπονδία ώστε να μην μπορεί να παίξει ρόλο στις επερχόμενες σημαντικές  αλλαγές στην εργασιακή μας κατάσταση. Κατά συνέπεια οι συγκεκριμένοι  είναι υπόλογοι και προσωπικά , ηθικά έκθετοι ακόμη και στους συναδέλφους που τους ψήφισαν να τους εκπροσωπούν και να υπερασπίσουν   τα βασικά τους δικαιώματα.  Κι αυτό πρέπει να το κάνουμε γνωστό παντού. Να πούμε στους συναδέλφους που τους ψήφισαν να τους ρωτήσουν για τα καραγκιοζιλίκια τους.

Παρ' όλη την αποχώρηση τους , οι υπόλοιπες παρατάξεις ( ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Ρέλλιας ) αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια της Ομοσπονδίας  -μέχρι το συνέδριο - να δίνει το παρόν σε όλες τις εξελίξεις με :

• συναντήσεις με υπουργούς εσωτερικών και οικονομικών άμεσα αφού τοποθετήθηκαν οι γενικοί γραμματείς τους
• επιστολή σε όλους τους συλλόγους της ομοσπονδίας που να γνωστοποιεί το συνέδριο μας ώστε να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ( συνελεύσεις , εκλογές κλπ. ) 
• επιστολή στους δύο παραιτηθέντες ( γραμματέα & οργ. γραμματέα ) να παραδώσουν όλα τα στοιχεία με τις καταστάσεις των συλλόγων ώστε να ελεγχθούν και να πάμε ομαλά στο συνέδριο ( τα κρατάνε σπίτι τους από τον Μάρτιο του 2007 παρ' όλες  τις αποφάσεις μας να βρίσκονται στο χώρο που συνεδριάζουμε για να έχουν πρόσβαση όλες οι παρατάξεις )
• εξουσιοδότηση στον πρόεδρο να συνεχίσει να διαχειρίζεται το οικονομικό μετά την παραίτηση του ταμία ώστε να μην μείνουν οι συνάδελφοι που έχουν κάνει έξοδα απλήρωτοι
• επικοινωνία με Κινδυλίδη ( πρόεδρο  του Γ.Σ. ) για άμεση απάντηση σχετικά με την οικονομική κάλυψη του συνεδρίου στη Ρόδο 
• επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από αυτά , ώστε να δούμε πρακτικά τα βήματα μας ( σύγκλιση Γ.Σ. ? σύγκλιση πρωτοβαθμίων Δ.Σ. ? κάτι άλλο ? ).


         Γιώργος  Τζαφέρης , 19/11/09

You are here: Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε. Ενημερωτικό Νο 17