Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση δεδομένων ροής.

Ενημερωτικό Νο 16

E-mail Εκτύπωση PDF

Συσπείρωση Εργαζομένων
( πανελλαδικό δίκτυο ενημέρωσης και δράσης στις Ν.Α.)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 16


Συνεδρίασε το Γ.Σ. της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 4/11/09 με θέματα α) την εκλογή αντικαταστάτη του μέλους της ΠΑΣΚΕ Γαλανούλη Ηλία που παραιτήθηκε ( δεν υπήρχε αναπληρωματικός ) , β) τον καθορισμό ημερομηνίας του συνεδρίου μας , γ) την επερχόμενη διοικητική αναδιάρθρωση ,  ενώ προστέθηκε από το ΠΑΜΕ το ζήτημα των ημερών , stage και συμβασιούχοι.

Σχετικά με το πρώτο:  εκλέχθηκε ο συνάδελφος Νταής από την ΠΑΣΚΕ ( Νομαρχία Αθήνας ) αλλά με διαρροές και πάλι αφού ο υποψήφιος του ΠΑΜΕ έλαβε 8 ψήφους ( έχοντας 7 μέλη ). Και αυτό , είναι ένα ακόμη επεισόδιο στο γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί στην ΠΑΣΚΕ και δυστυχώς αφού έχει την απόλυτη πλειοψηφία μεταφέρει το μπάχαλο και στην Ομοσπονδία. Εμείς δεν συμμετείχαμε καν στην ψηφοφορία ενώ η ΔΑΚΕ έριξε λευκό.

Σχετικά με το δεύτερο : oρίστηκε να γίνει το τριήμερο 3,4 & 5 Μαρτίου 2010 με πρώτη επιλογή την Ρόδο ( αν τελικά καλυφθούν τα έξοδα από την Ν.Α. Δωδεκανήσου ) και δεύτερη επιλογή την Αθήνα.

Σχετικά με το τρίτο :  δεν υπήρχε ούτε εισήγηση, ούτε ενημέρωση , μόνο αοριστολογίες , δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση , η ΠΑΣΚΕ σε υψηλούς τόνους κάνει κριτική ( ανέξοδη βέβαια ) στο ΠΑΣΟΚ μάλλον προετοιμάζοντας μας για άσχημες εξελίξεις .

Η δική μας θέση : *να απαιτήσουμε να μας δοθεί άμεσα η επίσημη πρόταση της κυβέρνησης για να πάρουμε θέση και να μην υπάρξει και πάλι αιφνιδιασμός *η όποια αναδιάρθρωση κρίνεται από τον προσανατολισμό της ( αν είναι προς όφελος των πολιτών και αν διασφαλίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα ) *πόροι και αρμοδιότητες είναι τα κρίσιμα για την επιβίωση του όποιου θεσμού και όχι απλά αν θα είναι αιρετά τα όργανα ή όχι  *να ανοίξει συζήτηση σε συνελεύσεις εργαζομένων, να γίνουν ημερίδες με φορείς σε κάθε νομό , να δημιουργήσουμε εμείς θέμα δηλαδή. Δεν υπήρχε κάποια ουσιαστική κατάληξη , το ψήφισμα του ΠΑΜΕ υπερψηφίσθηκε μόνο από τα μέλη του.

Σχετικά με το θέμα stage/συμβασιούχων : έγινε συζήτηση κα προφανώς δεν υπήρξε συμφωνία , διατυπώθηκαν οι γνωστές από την τηλεόραση θέσεις των κομμάτων
Η δική μας θέση : *να απαγορευθούν με νόμο όλες οι ευλύγιστες μορφές εργασίας *να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις εργασίας για να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά *μέχρι τότε να μην απολυθεί κανένας stage/συμβασιούχος ώστε να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών *να αναγνωρισθούν αναδρομικά όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα τους και να μοριοδοτηθούν για τις θέσεις που θα προκηρυχθούν. Το ψήφισμα του ΠΑΜΕ δεν το υποστηρίξαμε ( λευκό ) γιατί στο τέλος ζήταγε άνευ όρων μονιμοποίηση για όλους ανεξαιρέτως και δεν έκανε πίσω σε αυτό ώστε να υπάρχει κάτι κοινό. Ούτε την πρόταση του για απεργία στις 11/11 μαζί με συμβασιούχους γιατί δεν υπήρχε  κάποια πληροφόρηση από την μία (ποιοι, πότε και πως απεργούν , με τι πλαίσιο και αιτήματα) αλλά και γιατί δεν υπάρχει χρόνος για ουσιαστική προετοιμασία της στους χώρους δουλιάς με βάση την κατάσταση μας.

Άρα : δεν βγήκε κάποιο ψήφισμα για τα ζητήματα ( η ΠΑΣΚΕ δεν κατέβασε κάποιο ) , απλά αντικαταστήσαμε τον Γαλανούλη και ορίσαμε ημερομηνία συνεδρίου. Τόσο καλά.

Την επόμενη μέρα έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. που για πρώτη φορά μετά από πολύ-πολύ καιρό ήταν σε πλήρη σύνθεση και τα 13 μέλη του. Μπήκε ξανά από την ΠΑΣΚΕ η άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου Ρέλλια ( ΠΑΣΚΕ ) αλλά δεν κατατέθηκε μομφή. Ζητούσαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις να τον αποδοκιμάσουν πολιτικά και να του ζητήσουν να παραιτηθεί.

Εγώ είπα ότι δεν τον ψήφισα οπότε τι να άρω ? Το ίδιο και το ΠΑΜΕ. Και τους είπαμε ότι αν θέλουν να τον ρίξουν ας καταθέσουν πρόταση μομφής για να τοποθετηθούμε Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ τους δήλωσαν παραίτηση από το προεδρείο ( Μπρέμπου-γ.γραμματέας , Ζιμπίδης-ταμίας , Ζαβερδινός-οργ. γραμματέας , Ζερβάκης-αν. ταμίας ) και δήλωσαν ότι αποχωρούν ξανά αφού μέχρι να συγκροτηθεί νέο προεδρείο δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για άλλα πράγματα. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε αφού υπήρχε απαρτία : ΔΑΚΕ 3 , ΠΑΜΕ 2 , εγώ και από ΠΑΣΚΕ οι Ρέλλιας και Ζιμπίδης (παρέμεινε ). Με δυσκολία καταλήξαμε σε νέα ημερομηνία συνεδρίασης , αν θυμάμαι καλά 18/11 για την κάλυψη των κενών θέσεων του προεδρείου και τα υπόλοιπα θέματα.

Συμπέρασμα : Η ΠΑΣΚΕ έχει καταφέρει να αδρανοποιήσει την Ομοσπονδία ( τώρα ειδικά με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ βολεύει ιδιαίτερα )  , τα ζητήματα τρέχουν, τα προβλήματα μεγαλώνουν και η απαξίωση του οργάνου στους συναδέλφους συνεχίζεται. Η προσπάθεια τους να τα ρίξουν όλα στο Ρέλλια μερικούς μήνες πριν το συνέδριο συνεχίζεται ώστε να μπορούν να επιβιώσουν εκεί μέσα ( ασχέτως όλων των άλλων ενδοπαραταξιακών τους που δεν γνωρίζω).

Η δική μας θέση :  Μομφή σε όλο το προεδρείο ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ) για την ανυπαρξία , την ανεπάρκεια και την αδιαφορία τους στα ουσιαστικά προβλήματα εδώ και δυόμιση χρόνια. Στο συνέδριο να παλέψουμε για να αλλάξουν οι συσχετισμοί καικανένας να μην μπορεί να μπλοκάρει την λειτουργία μας στα δύσκολα που έρχονται.


        Γιώργος  Τζαφέρης ,  8/11/09

 

You are here: Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε. Ενημερωτικό Νο 16